KALENDARIUM 2017/2018

SVERIGES KUNGAHUS >>
DELFI >>
WIKIMEDIA >>

VÄLKOMNA TILL ESTNISKA SKOLAN I STOCKHOLM!

aktus

Estniska Skolan i Stockholm firar Estlands 100-årsjubileum med en festlig sammankomst där elever från skolans alla klasser framträder. På programmet står sånger, danser, muntliga framträdanden i dramatiserad form mm. I samband med sammankomsten pågår skolans konstutställning i samma lokal, där elevernas konstverk visas upp. Utställningen har tillkommit tack vare bidrag från Ilon Wiklands fond för barnkultur. Vi hälsar föräldrar, Estniska Skolans vänner, bekanta och övriga intresserade hjärtligt välkomna till sammankomsten!

punkter

NY ESTNISK FLAGGA

flagga_1

Den 4 juni förra året mottog Estniska Skolan en ny vacker estnisk flagga vid en ceremoni på Domberget i Tallinn. Flaggan var en gåva från Estniska Flaggsällskapet och Estlands parlament ”Riigikogu” och överlämnades av president Kersti Kaljulaid.

flagga_2

Nu har flaggan gjorts i ordning av Estniska Skolans elevråd, dvs fästs vid skaftet och försetts med plakett med tillhörande text.

flagga_3

Slutligen har flaggan blivit invigd vid en ceremoni i Jakobs kyrka. Äntligen kan flaggan visas upp för allmänheten, något som sker för första gången då skolan firar Estlands nationaldag den 16 februari.

20180207 js

Här hittar du Estniska Skolan >>

karta

ESTNISKA SKOLAN I STOCKHOLM Svartmangatan 20-22 S-11129 Stockholm Tel: +46 8 412 60 20 E-mail: exp@estniskaskolan.se