KALENDARIUM 2018/2019

Tidningen Skolvärlden
2013-03-21

FOTO: Elisabeth Ohlson Wallin

VÄLKOMNA TILL ESTNISKA SKOLAN I STOCKHOLM!

ESTNISKA SKOLANS JULFEST

skolstart

Estniska Skolans traditionella julfest äger rum lördagen den 8 december 2018 i BROMMA GYMNASIUM, Nyängsvägen 152-154, 167 56 Bromma (T-bana Stora Mossen, gröna linjen). Kassan öppnar kl 12.00 och scenprogrammet börjar kl 14.00. Entréavgiften är minst 100:-/vuxen och 50:-/skolbarn. För förskolebarn och Estniska Skolans elever är festen gratis. I kassan säljs också godispåsebiljetter à 40:- till barn som inte går i Estniska Skolan. Estniska Skolans elever och barn i Estniska Förskolan får biljetten utan kostnad.

Julfesten innehåller många trevliga och intressanta inslag. I första avdelningen uppträder eleverna med sånger och instrumentalspel. Skolans musiklärare leder eleverna i framförandet av ett program med sång, dans och spel på blockflöjt. Som avslutning blir det ett vackert Luciatåg med skolans elevkörer.

I den andra avdelningen äger skolans traditionella julpjäs rum. Denna gång med rubriken ”Den gamla teatern”. Handlingen i pjäsen utspelar sig i en gammal teater där många gamla minnen uppenbarar sig. Pjäsen som också innehåller flera dansinslag är författad av skolans före detta lärare för nästan tio år sedan. Lija Langerpaur tillsammans med Kädi Agu står för regin. Till sin hjälp har de flera av skolans lärare. Som skådespelare får vi se Estniska Skolans elever.

Före föreställningen och under pausen kan man fika i cafeterian som skolans föräldrar ordnar. Besök också Eklövets julbasar där eleverna ställer ut sina egenhändigt tillverkade föremål. Passa också på att träffa bekanta och vänner och ha en bra eftermiddag.

Julfesten är en del av studieprogrammet i Estniska Skolan och syftet är att ge eleverna estetiska upplevelser och scenerfarenhet. Vi vill också visa upp Estniska Skolans verksamhet för vår publik och bidra till en skön julstämning.

Estniska Skolans julfest är den årligen största estniska tillställningen. Ta med er era släktingar och vänner! Kom och var med oss!

VARMT VÄLKOMMEN TILL ESTNISKA SKOLANS JULFEST!

Här hittar du Estniska Skolan >>

karta

ESTNISKA SKOLAN I STOCKHOLM Svartmangatan 20-22 S-11129 Stockholm Tel: +46 8 412 60 20 E-mail: exp@estniskaskolan.se